miercuri, 20 februarie 2013

POLITIE POLITICA IN DEMOCRATIE?!



  SESIZARE ADRESATA DE PROTESTATARII ION SI ADRIANA OLTEANU, CATRE:

          1. PRESEDINTELE ROMANIEI, TRAIAN BASESCU

          2. PRIMUL-MINISTRU SI PRESEDINTE PSD, VICTOR PONTA

          3. PRESEDINTELE SENATULUI SI PRESEDINTE PNL, CRIN ANTONESCU

          4. MINISTRUL JUSTITIEI, MONA PIVNICERU

          5. MINISTRUL DE INTERNE, RADU STROE

          6. PRESEDINTELE PDL, VASILE BLAGA

          7. PARLAMENT – COMISIA PENTRU CERCETAREA ABUZURILOR





           Subsemnatul Ion Olteanu, cu domiciliul stabil in SUA si resedinta temporara in Drobeta Tr. Severin, Aleea _ _ _ _ _   Nr. _, Bl. _ _, Sc. _, Apt. _ _, Jud. Mehedinti, in numele meu si al sotiei, Adriana Olteanu, cu domiciliul stabil in SUA, sunt obligat sa revin cu prezenta sesizare intrucat scrisoarea deschisa pe care v-am transmis-o in data de 28.12.2012 a ramas practic nesolutionata, subsemnatii primind un raspuns pertinent doar din partea Institutiei Prezidentiale si unul ambiguu din partea Sefului Corpului de Control al Ministrului de Interne.

Acum, putem dovedi cu “materialul clientului” abuzurile, comandate politic, comise de autoritati impotriva noastra, metode care nu au nimic comun cu democratia, ci cu actiuni de politie politica specifice Securitatii, la care noi am fost supusi si in urma cu 30 de ani.   

Asadar, in data de 12.12.2012, subsemnatii, am luat atitudine civica in legatura cu agresarea unui reporter local de catre angajati ai CJ Mehedinti. Intrucat am indraznit sa-i cerem un punct de vedere lui dottore Adrian Duicu, Presedintele CJ Mehedinti, vizavi de agresiune, acesta ne-a numit repetat “slugile PDL-ului”, ordonat sa vina Politia si amenintat “las’ ca va linistiti voi”. Urmare incidentului, petrecut exclusiv pe holul institutiei, a fost demarata o campanie de teroare impotriva familiei noastre. In aceea zi subsemnatii am fost amendati de Politie cu 1.000 lei fiecare, iar in data de 13.12.2012 am fost din nou amendati cu 200 lei fiecare pentru ca am protestat in fata CJ Mehedinti.

Fiinca in data de 13.12.2012 am depus la Parchet o plagere penala impotriva lui Adrian Duicu pentru “purtarea abuziva”, Art. 250(1) C.p., ce s-a concretizat in Dosarul Nr. 5851/P/2012, in aceeasi zi, prin “autosesizare”, Politia ne-a deschis dosarul penal Nr. 5854/P/2012 pentru “ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice”, Art. 321(1) C.p., pentru actiunile civice din data de 12 si 13.12.12, in ciuda faptului ca fusesem deja sanctionati contraventional pentru aceleasi fapte.

In acelasi timp, postul local de televiziune Tele 2 Drobeta a demarat o campanie furibunda de denigrare si calomniere impotriva noastra, adica cei care, timp de doi ani, ne-au ridicat in slavi pentru actiunile noastre de protest impotriva fostei puteri, de pe urma carora a beneficiat politic, in mod nemeritat, Adrian Duicu, patronul postului. Astfel, au fost difuzate un numar de noua stiri diferite, in care am fost numiti “doi sarlatani”, acuzati de incercari “de instigare a maselor”, sugerat ca as fi turnator la Parchet, as avea problele “psihice”, “platit de Al- Quaida ca sa creez haos in Romania”, “incercat sa strice, cu tipetele sale, manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane”, mizerii josnice, avand drept scop compromiterea noastra publica, din ordinul si pentru protejarea stapanului Adrian Duicu. Acest linsaj mediatic a incetat doar in data de 29.01.2013, cand CNA a introdus pe ordinea de zi punerea in discutie a sesizarilor noastre, care, din pacate, nu au fost solutionate pana la ora actuala. Ironia e ca in data de 24.01.2013, cand au difuzat “SĂRBĂTOARE UMBRITĂ DE OLTEANU”, in zona nu a avut loc vreun eveniment, dar, in 24.01.2012, liderii USL au venit nechemati alaturi de manifestanti, pentru a “sarbatorii” Unirea si profita politic de pe urma protestelor al caror initiator a fost Ion Olteanu, (ultimul link).






Probabil datorita implicarii Administratiei Prezidentiale, in data de 30.01.2013, Parchetul ne-a transmis prin posta, o comunicare deschisa, fara plic, desi continea CNP-urile si adresa subsemnatilor din SUA, cu Referatul Politiei ce propune neanceperea urmaririi penale si Rezolutia procurorului din data de 28.01.2013, care a dispus aceeasi solutie in Dosarul Nr. 5854/P/2012, in care am fost invinuiti in mod abuziv si ilegal de “ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice”, din ordinul lui Adrian Duicu.

Intrucat Referatul mentioneaza ca in cauza au fost audiati un numar de sapte angajati ai CJ Mehedinti, iar inregistrarea video arata clar ca la incident au fost prezenti numai doi, am solicitat Parchetului, in scris, accesul pentru a studia dosarul mentionat. In data de 05.02.2013 am studiat dosarul si am fost cutremurat de cele constatate. Angajatii, din care cinci martori falsi, desi au stiut ca incidentul a avut loc exclusiv pe holul institutiei si a fost filmat, totusi au avut tupeu sa declare fals ca subsemnatii am patruns cu forta in biroul Presedintelui CJ Mehedinti, ca i-am imbrancit si inceput sa adresam “cuvinte jignitoare si vulgare, amenintari cu acte de violenta angajatilor Consiliului Judetean, mai ales conducerii Consiliului Judetean”, niste infractiuni comise pe banii contribuabililor.


Campania de teroare ordonata de Adrian Duicu a fost executata de acolitii sai, militienii din Politie, dottore Ponea Stefan, Seful IPJ Mehedinti, comisarii de la Politia Municipala Hirsovescu Sorin, Meteleauca Mihai, Seful Biroului Ordine Publica, comisar Dinu, dar si lucratori de la Investigatii Criminale, care au ordonat si intreprins mai multe actiuni de politie politica, tipice Securitatii, dovedite de inscrisurile din dosarul mentionat, astfel:

1. La pag. 45 din dosar, exista adresa Nr. 56490/14.12.2012, prin care IPJ Mehedinti cere Casei de Sanatate sa le comunice “daca Olteanu Ion figureaza in evidentele dvs., listele medicilor in care figureaza si adresele cabinetelor medicale”.

2. Prin adresa Nr. 56490/14.12.2012, de la pag. 40, se solicita Institutiei Prefectului datele  

din pasapoartele noastre, precum si “alte date de interes operativ”, iar prin adresa de la pag. 42, se revine cu Nr. 73813/19.12.2012, solicitandu-se si adresa de domiciliu din SUA.

3. La  pag. 48 din dosar exista Raportul investigatiilor la domiciliu, efectuat nu la noi, ci prin vecini, dar si o comunicare din partea Asociatiei de Locatari, ca raspuns la cererea Politiei de a afla daca suntem inregistrati, daca platim, cand plecam si sosim in Romania.

4. Din incompetenta, ori stresati de ilegalitatile comise din ordinul lui Duicu, militienii din Politie au introdus in dosar si doua documente cu privire la Usurelu Nicolae, reporterul agresat, ce dovedesc ca si acesta a fost “lucrat”. Astfel, la pag. 43 din dosar, cu acelasi Nr. 56490/14.12.2012 s-a cerut AJOFM Mehedinti sa comunice daca Usurelu e beneficiar de ajutor de somaj, iar la pag. 46 solicitarea catre ITM Mehedint daca are carte de munca.

Toate aceste actiuni dovedesc clar ca functionari ai institutiilor “statului de drept”, ce au obligatia de a respecta si apara drepturile si libertatile fundamentale, s-au folosit abuziv de un dosar ilegal pentru a obtine date cu caracter confidential, gandind ca astfel vor afla, despre subsemnatii, informatii de natura infractionala sau compromitatoare pe care sa le foloseasca pentru a ne inchide gura si proteja in acest fel stapanul, dottore Duicu. Iar toate aceste actiuni de vadita politie politica au fost comise pe banii contribuabililor.

Urmare celor constatate, in data de 06.02.2013 am cerut, in scris, Parchetului eliberarea  de copii ale documentelor in cauza  pentru a demara actiuni legale impotriva celor ce au comis infractiuni in dosar. Prin comunicarea Nr. 265/VIII/2013 din data de 11.02.2013, procurorul Loredana Tomoescu, mi-a comunicat, fara baza legala, ca “solicitarea dvs. este inadmisibila, iar xerocopiile solicitate nu pot fi communicate”, justificand ca se “pot crea aparente care sa prejudicieze interesul si drepturile persoanelor implicate”. Deci menirea procurorilor este de a proteja infractorii si a limita victimelor dreptul la justitie. Mentionez ca un raspuns identic, la virgula, am primit si de la Carmen Sirboiu, fost Prim-Procuror, cu Nr. 2067/VIII/2012 din data de 05.10.2012, atunci cand am solicitat copii ale documentelor si declaratiilor false depuse de Politia Locala in Dosarul Nr. 1601/P/2012, in care trei lucratori, printre care si Directorul Sfintescu Gheorghe, sot de judecator, au fost santionati de procuror cu amenda pentru comiterea infractiunii de la Art. 250(3) C.p.

Dar nu ma mai mira nimic in Romania, recent am ascultat o inregistrare in care un Prim-Procuror discuta cu Primarul Municipiului despre situatia a diferite dosare penale.

Ca atare, in numele meu si al sotiei mele, solicit investigarea celor sesizate si tragerea la raspundere legala a celor vinovati pentru faptele comise.

Solicit Institutiei Prezidentiale sa obtina de la Serviciile de Informatii si sa-mi comunice daca subsemnatii, Olteanu Ion si Adriana, am fost sau suntem urmariti sau investigati in orice mod, de care Servicii, precum si motivul legal.

Cer Premierului un raspuns cu privire la documentele inmanate in data de 02.06.2012, la Drobeta, in legatura cu miliardele incasate de dottore Duicu de la Casa de Sanatate. Sper sa primesc raspunsul inainte de a fi demis de poporul suveran pentru pro-fund respect.

Cer domnului Ministru de Interne, demiterea de indata a Sefului IPJ Mehedinti, Ponea Stefan si a Comisarilor Hirsovescu, Meteleauca si Dinu, dar si sanctionarea lucratorilor care au executat ordine incompatibile cu obligatiile de serviciu si statutul de politist in Dosarul Nr. 5854/P/2012, dar si infractiunile comise de dottore Ponea in Intampinarea ce a fost inaintata instantei in Dosarul Nr. 100/225/2013. Daca dottore Ponta nu permite sa-i demiteti pe acolitii “pretenului” sau Adrian Duicu, atunci cer sa va dati dumneavoastra demisia, poate urmatorul Ministru va actiona pentru eliminarea militienilor si abuzurilor din Politie. Atunci “Chestor de politi”, Ioan Aron, poate nu va mai raspunde ambiguu si clasa reclamatiile cetatenilor impotriva angajatilor M.A.I.

Solicit doamnei Ministru al Justitiei sa dispuna cercetarea abuzurilor comise de catre procurorii Parchetul de pe langa Judecatoria Drobeta Tr. Severin si sanctionarea celor vinovati, in legatura cu Dosarul Nr. 5854/P/2012 si Dosarul Nr. 1601/P/2012. De asemenea cer a se cerceta Dosarul Nr. 2256/225/2010*, de judecare a revizuirii, in care hotararea de anulare a sentintei de condamnare a subsemnatului, de Tribunalul Militar, din ordinul Securitatii in anul 1984, dupa trei ani de procese, a fost casata pe motiv de procedura, cum ca nu procurorul militar era cel competent sa intocmesaca Referatul, care daca este adevarat e si imputabil in totalitate magistratilor. Dupa casare, Parchetul a desemnat procurorul de la proces, Ceausu Angela, sa intocmeasca un nou Referat, tocmai pentru ca se stia opinia sa, care in baza aceleiasi cereri de revizuire si probe a cerut instantei respingerea rejudecarii, iar judecatorul, in noul Dosar Nr. 133/225.2013, s-a conformat. Va cer a dispune si cercetarea motivelor pentru care multiplele dosare penale pe care le are Adrian Duicu si primarul Gherghe Constantin sunt “uitate” cu anii prin fisete. Poate stie ceva dottore Ponea, Seful IPJ Mehedinti, care are sotia procuror la Curtea de Apel Craiova si sora judecator, tot acolo, iar el frecventeaza chermezele lui dottore Duicu.

Subsemnatul, Olteanu Ion, dupa plecarea sotiei in SUA, am continuat si voi continua mai departe protestul in fata CJ Mehedinti pana cand organele abilitate ale statului de drept vor cerceta si sanctiona, conform legii, abuzurile comise de Adrian Duicu si supusii lui impotriva noastra si altor cetateni. Chiar daca sunt zilnic filat, filmat precum militienii din autoturismul cu numarul B-78-ERM, agresat si amenintat, chiar daca intamplator sau nu, la doua zile dupa sosirea in SUA, sotia a fost lovita de o masina pe trecerea de pietoni, lupta pentru apararea democratiei si a drepturilor cetatenesti este o cauza prea mare si dreapta pentru a renunta. Atunci cand doi cetateni, neafiliati politic, sunt supusi  unei campanii de teroare de functionarii publici platiti sa le apere drepturile, democratia este in mare pericol. Eliminarea prin forta si santaj a opozitiei politice si civice, de cei aflati la putere, pentru a sifona in liniste banul public, nu e democratie, seamana a totalitarism.

Si apropo, cei care au cautat, au comis-o, sa plateasca, nu au gasit nimic, suntem curati!

Nota: In caz de necessitate, declaratiile false ale angajatilor CJ Mehedinti si Intampinarea mincinoasa inaintata instantei de dottore Ponea, Seful IPJ Mehedinti, vor fi publicate pe:


“Utilizarea mizeriei materiale si morale, precum si a fricii, ca instrumente de mentinere a puterii”. Va este cunoscut citatul?





         18.02. 2013                                                                                   Ion Olteanu

_______________________________________________________________________________

Iata raspunsul Institutiei Prezidentiale, la cere fac referire in sesizarea de mai sus:


Si nu va hazardati, postarea nu este finalizata, chiar daca maine am o alta mizerie de proces, ala cu politia locala, voi publica in continuare documente, iar la final puteti sa aveti o opinie... ca doar eu si familia mea suportam consecintele acestor marsavii.


Acestea sunt raspunsurile primite de la M.A.I., de la Guvern si din nou M.A.I., iar asta in timp ce eu si Adriana am petrecut toate sarbatorile in greva foamei pentru un simplu reporter, un necunoscut.







Urmeaza Referatul Politiei intocmit in urma cercetarii penale si Rezolutia Parchetului. Vizionati inregistrarea video si vedeti cati dintre cei sapte angajati ai CJ Mehedinti mentionati in Referat, toti PSD-istit si supusii lui dottore Duicu au fost prezenti la incident.

http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/9617-presa-este-libera.html 
 





Iata si Intampinarea falsa a IPJ Mehedinti si declaratiile martorilor in legatura cu incidentul din 12.12.2012 de mai sus, pentru care am fost si eu si Adriana amendati cu 10 milioane fiecare si pentru aceeasi fapta ne-a fost intocmit si dosarul penal. Dupa cum se vede doar paznicul Guran Jenica a fost prezent la incident, Petrescu Alina si Popescu Ionel nu au fost. Oricum toti trei mint cu nerusinare, iar Popescu si Petrescu afirma ca am patruns cu forta in biroul lui Duicu si "adresat amenintari cu violente de violenta angajatilor Consiliului Judetean, mai ales conducerii Consiliului Judetean" si mint ca am mai fost odata, cu trei ore inainte, adica atunci cand reporterul a fost agresat. Ia vedeti inregistrarea:

 http://www.televiziuneaseverin.ro/rts4/index.php/arhiva-stiri/9622-duicu-pune-pumnul-in-gura-presei.html

Deci Ion si Adriana Olteanu trebuia sa mearga la puscarie, doi ani ne-am facut datoria, nu am cerut nimic, nu am pus botul la nimic, daca tot au ajuns la putere trebuia sa ne "plateasca" cumva, parvenitii au nevoie de liniste pentru a jefui tara si banul public in tihna. Cele trei declaratii fac parte si din cele sapte depuse in dosarul penal.



Voi continua postarea maine, dar pot sa spun acum ca niciodata nu voi uita ori ierta ce ne-au facut, NICIODATA! 

2 comentarii:

  1. Tare sunt curioasă care a fost "răspunsul pertinent" din partea preşedinţiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu vă supăraţi pentru întrebare, chiar aş vrea un răspuns. Pentru că de la un om integru şi inteligent ca dv. mă aştept să nu puteţi fi dus de nas. De nimeni. Cu atât mai puţin de impostori băsişti.

    RăspundețiȘtergere